I dag har vi inntatt en solid frokost på Uncle Bill’s Pancakehouse. Kjære vene for noen prosjoner! Men vi har vært der før, og visste hvor langt ned i menyen mageskinnet ville klare å strekke seg, he he. 🙂 Formiddagen var passe overskyet, så vi dro direkte videre på en liten shopping-runde. Linn fikk snuse rundt på Game Stop, og kom ut med tre nye spill. Tåpelig av oss, antakelig, for hun ville ikke på stranda etterpå.

Heidi gikk på Shop Rite – en “bitte liten” matbutikk. Hver gang vi går dit, er det som vi hører stemmen til Berit (Heidi’s mamma): “Dere, kom og se!! De har firkantede poteter her!” 🙂 Det de IKKE har av matvarer på Shop Rite, har man antakelig ikke fantasi til å tenke seg at man kan savne heller.

Jan har startet pakkingen i dag. Det er lovet knallvær i morgen, så vi vil gjerne nyte dagen så mye som mulig. Huset må gjøres rent, og resten må pakkes, men vi er i alle fall godt i gang. Linn gleder seg til å komme hjem til vofsen, samtidig som hun nyter varmen og maten her. I kveld gikk hun på board-walken og kjøpte seg pizza til kvelds. Det er ikke en spesielt aktuell manøver hjemme i Norge, nei 🙂

Comments No Comments »

I dag har vi vært og inspisert huset til Freddy, vår gamle “nabo” fra tidligere somre. Han har kjøpt seg hus litt utenfor byen, og var veldig ivrig på å få vist det fram. Nydelig! Særlig badet i andre etasje falt i Heidi’s smak. Boblebad med solid kant, så vinglasset hadde stått helt stødig. 🙂 Huset må være på nærmere 250 kvadrat, og der bor han helt alene. Ingen damer i sikte der enda..

Comments No Comments »

I dag har vi vært på besøk hos noen venner som i Camden, like utenfor Philadelphia. Skikkelig koselig dag! God mat og veldig hyggelig samvær. Ungene fant tonen igjen etter ti minutter, enda det er et år siden de så hverandre sist. Helt utrolig 🙂 Selv minstemann på to år brukte ikke lang tid på å bli varm i trøya, og holdt koken i mange timer uten en eneste sur mine. Noe propell, etter inntak av en solid dose Freia sjokolade fra Norge, men bare blid.

Stor takk til Cathrine og Doug for en hyggelig dag!

Dette var forøvrig dagen for paraplyer. Det kom noen regnbyger som var helt utrolige! Men det gjør jo ikke noe så lenge det likevel er varmt.  Regnvær i Norge betyr langbukse og langermet genser, pluss jakke og regntøy. Her blåser man en lang marsj i om man blir litt våt. Det tørker i løpet av kort tid likevel, og man blir ikke kald og gjennomfrossen.

Comments No Comments »

I dag har vi tatt turen litt utenfor allfarvei. Da vi dro for å kikke på Freddys husprospekt for to år siden, ramlet vi over en artig klesbutikk langt ut i “bushen”. De førte diverse merkevarer til en billig penge, og vi fant ut at det var verd turen å stikke innom igjen. Men så var det å finne den igjen, da… Hmmmmm… .Husket noen hva som lå i nærheten? Var det ikke en McDonalds eller en Burger King rett i nærheten? Opp med siden til Burger King, og inn på “Store locator”. Fant en som så ut til å ligge i riktig område, men vi var langt fra sikre. Samme prosedyre med siden til McDonalds, og der fant vi en som så ut til å ligge på riktig sted. Kopierte adressen over i Google Map, og zoomet ned til StreetView. Jadda! Der kjente vi igjen området, og fant jammen  butikken også 🙂 Hva gjorde man før i verden?? Nå gjenstod det bare å plotte adressen inn på gps’en og dure av gårde. Det er mye enklere når man har teknikken tilgjengelig!

Turen var verd arbeidet! Heidi fant i alle fall flere ting og var såre fornøyd med dagens fangst.

Comments No Comments »

I dag har vi testet den virkelig vannfaste solkremen. Den var relativt klissete, men gjorde absolutt jobben! Ingen som ble brent i dag, enda vi var over to timer på stranda.

I går hadde de forresten hatt over 30 redningsoperasjoner på stranda! Travelt å være badevakt her!! I dag har det vært noe roligere, men det har da vært noen i dag også. Vi merket godt at det hadde vært heftige bølger i går, for det hadde bygd seg opp sanddyner på havbunnen. Vi kunne stå i vann til anklene, ta ett skritt fram, og plutselig ha vann til livet. Helt greit for de som er litt lange, men skummelt for småungene. Det som er skummelt med dynene, er at man kan skade seg alvorlig hvis man blir slått inn i en av dem. Det har vært flere tilfeller av at folk har blitt lammet fordi de har knallet inn i en sanddyne. Viktig å ha respekt for at det faktisk er Atlanterhavet man bader i!

På kvelden måtte vi en liten tur i matbutikken. Da vi kom dit, stod eieren og en av de ansatte ute og stirret opp på himmelen. Vi ble selvfølgelig nysgjerrige, og ga oss til å stirre vi også – uten helt å vite hva vi skulle se etter. Forklaringen kom ganske raskt. Vi kunne faktisk se romstasjonen seile over himmelen! Den samme man kunne se over Norge tidligere. Det var litt artig å stå der og glo til den ble borte bak åsen 🙂

Comments No Comments »

I dag har vi gjort Atlantic City, eller i alle fall litt av byen. Ingen av oss er spesielt interessert i gambling, så vi durer fort forbi både Taj Mahal, Cesars, og alle de andre glitrende byggverkene. De er bare adskilt av sjapper der du kan stampe sjela og svigermor for å få mer penger til gambling. Men for all del – noen har moro av det også.

Dagen startet med besøk på akvariet. I fjor var Heidi nesten ikke til å få fra akvariet med rokker i. Det er laget til slik at du kan sitte på kanten og putte hånden i vannet (“bare til håndleddet” – hilsen de ansatte). De fleste rokkene oppsøker hendene i vannet, og lar seg villig klappe og kose. Helt fantastisk å sitte der og kose fisk!! De er forbløffende fløyelsmyke å ta på. I år turte Linn også å ta på dem, så nå var det to jenter som satt der og smilte og klappet fisk. Jan holdt antakelig på å kjede vettet av seg, men han ventet tålmodig til vi var lei.

Etterpå dro vi av gårde for å se nærmere på alle outlet-butikkene. De ligger der på rekke og rad, både Addidas, Calvin Klein, Nike, Tommy Hillfiger, og så videre, og så videre. Et ganske stort område, og større skal det bli. Området kalles “The walk”, rett og slett fordi du må traske og gå ganske langt om du skal rekke over alle butikkene. Derav begrepet “Walk the walk”. Vi ble noen kroner fattigere i dag også. Linn og Heidi kjøpte seg hvert sitt par Shape-Ups, og Jan fant noen fine sko til litt formelle anledninger. Midt i mølja ligger forresten H&M, og det tror jeg må være den butikken med flest kunder i. Ifølge en av de ansatte, så var det helt crazy.

I morgen er det meldt fint vær, så da får vi nok testet den vannfaste solkremen…  🙂

Comments No Comments »

Nydelig vær i dag! Bare å hive i seg frokost og komme seg på stranda. Der fant vi fort ut at bølgene var av det skumle, sterke slaget. Bare å holde seg på nokså grunt vann og være på vakt. Badevaktene hadde en tøff dag på jobben. “Våre vakter” startet med en redningsaksjon, da en dame feilberegnet styrken i bølgene og ikke klarte å svømme i land. Samme hvor hardt hun prøvde, kom hun ikke av flekken.

Aberet med å være på grunt vann, er at det meste av kroppen er over bølgene, så sola får veeeeldig godt tak. Som vanlig slapp Linn lettest unna, siden hun er mer under vann enn oss. Resultat etter to timer på stranda: Rød Heidi – nesten like rød Jan, og finfin Linn 🙂 Vel hjemme igjen leste vi litt mer på solkremen, og oppdaget til vår forskrekkelse at den ikke var vannfast! Makan til amatører! Ut på shopping!! Nå har vi kjøpt inn en som er merket “waterproof”, og burde ha litt  bedre sjanse til å unnslippe rødfargen neste gang.

Comments No Comments »

Selv med solkrem, hadde familien fått en litt pussig farge i løpet av gårdagen. Linn er like fin, men Jan og Heidi har litt brente skuldre. Derfor skippet vi strandturen i dag, for å gi huden tid til å leges litt. Noe surmuling fra Linn sin side, men det er jo ferie å bare late seg på verandaen også. Tok tidlig middag – hjemmelaget denne gang, og i doser tilpasset magestørrelsen 😀

Deretter tok vi turen litt nordover, for å få dessert på TGI. Angret i grunn på det, for dermed fikk magene tøyd seg til grensen igjen. Litt shopping ble det også før vi kjørte tilbake. Var på jakt etter “Crock-pot” for en av kollegene til Jan. Vi fant det forsåvidt, men ikke den han ønsket seg. Jakter videre en annen dag.  For de som lurer: Crock-pot er for de som sverger til slow cooking. Ganske snedig sak, siden den slår seg ned til lunke-modus når maten er ferdig.

Comments No Comments »

Badevær! Litt kaldere i vannet i dag, men deilig likevel!  De fleste “4.juli-turistene” har dratt, så det er framkommelig både i gatene og på stranda.

For å bruke stranda, må man forresten betale. Man kan velge mellom 1 dag, 1 uke eller sesong. Full sesong koster det samme som to uker, så det er i alle fall ikke noe å nøle etter hvis man skal være mer enn to uker. Man får utlevert en “beach-tag”, som man da må vise fram når man skal på stranden. Barn går gratis fram til de er 12 år. Vi betaler gjerne! Fra februar starter byen forberedelsene til badesesongen. Da kjøres det på sand der hvor vinteren har vasket og rusket det bort. Det plantes og ordnes, og alle badevaktene går på livredningskurs. Strendene her er i avstemning kåret til New Jerseys beste, og det sier litt. Rent og pent, trygt og langgrunt, og søplespann ved alle utganger.

Senere på dagen dro vi på litt mer shopping. I dag var det K-mart, Big Lots, med mer som stod på programmet. K-mart er vi alltid innom fordi de ofte har sommersalg på ting vi trenger til vinteren, som sokker, strømpebukser, diverse undertøy, og lignende. Fikk kjøpt flere litt tykkere strømpebukser til $1.99, altså under kr 14,- per par.  (Av den typen du betaler 60-70 kroner for hjemme i Norge.)

Utpå kvelden gikk vi en tur i hovedgata her i Ocean City. Turen gikk innom en av de italienske restaurantene her. Bestilte en stor pizza på deling. I den tro at det ble litt lite, kom vi i skade for å bestille salat og “loaded fries” (pommes frites med bacon, hvit ost og cheddar). Det var nesten så vi ikke klarte å gå hjem med doggy-bagen. Lett vraltende, så magene skulle få god plass, he he. Men ååå så godt 🙂

Comments No Comments »

I dag har vi hatt første ordentlige strandtur. Herlig! Vanntemperaturen anslås til “noenogtyve” grader. Selv Heidi løp rett uti uten ett eneste hyl. Bare deilig 🙂
Jan er visst bade-amatør, forresten. Hvem andre enn han klarte å gå hele veien ned på stranda, for å måtte returnere hjem igjen. Årsak? Han hadde glemt å ta på seg badebuksa! Vi jentene fikk oss en god latter. Ekstra deilig for ham når han endelig kunne vasse ut i Atlanterhavet og få kjølt seg ned.

Selv med solfaktor 30, er det best å være forsiktig, så vi var ikke på stranda mer enn et par timer. Kjennes godt likevel. Sola tar skikkelig, og vi har veldig lyst til å være mye på stranden.

Etter å ha fått dusjet av oss sand og saltvann, var det på tide med en iskrem. Prisen på sånt er ganske så Norsk. 7.5 dollar for 3 is, hvilket vil si rundt 50 kroner. I meste laget, men godt 🙂

Comments No Comments »