Ferie – 2009
Blogg fra ferien i New Jersey
29
Jul

Boardwalk

Posted in Uncategorized  by Jan on July 29th, 2009

De aller fleste kystbyer i USA har boardwalk. Det er rett og slett et solid plankefortau, med stranda på den ene siden, og en drøss butikker, spisesteder, kinoer og spillehaller, for å nevne noe, på den andre siden. På boardwalken er det et yrende liv fra morgen til kveld. Det arrangeres konserter, utstillinger, og karaokekvelder, blant annet. Det er byens samlingspunkt sommertid.

Man må være noe overbærende når man rusler på boardwalken. I butikken med “ekte indianerting”, oppdager du fort at det meste er produsert i Indonesia eller Kina. Det blir som med de “ekte Norske trollene”, som ofte er produsert i Kina, de også.

Hver by har sine særegenheter, og i Ocean City er det nok Saltwater Taffy som er blitt varemerket. Det er en slags karameller, laget med saltvann. Noe av det er virkelig godt, mens noe smaker py… Man må bare smake seg fram, og de fleste utsalgsstedene serverer gjerne smaksprøver. Hver dag kler en stakker seg ut i en slags karamell-drakt, for å forestille Mr. Taffy. Han flyr rundt og hilser på barna og lar seg fotografere sammen med forbipasserende.

Det er også himmelrike for godte-mumser i Ocean City. Her produseres et stort utvalg av fudge og sjokolade, og det er bare å fylle magen.

One Response to “Boardwalk”

  1. Mamma Berit Says:

    Tydelig at dere koser dere. Og når du først nevner all godisen, må du ikke glemme Cinnamon Doenuts og alle de andre deilige bakervarene. Direkte livsfarlig for den slanke linje.
    Ønsker dere fortsatte deilige dager.

Leave a Reply