Ferie – 2009
Blogg fra ferien i New Jersey
26
Jul

På plass i USA

Posted in Uncategorized  by Jan on July 26th, 2009

Da har vi unnagjort første hele dagen i Ocean City. Turen over fra Norge tok denne gangen kortere tid. Flytiden ble ca. 7 timer og 40 minutter. Nesten 1 time kortere enn beregnet, noe som gjorde at det ble litt hektisk å fylle ut innreiseskjema.

Newark er fin flyplass å komme til når man skal videre med bil. Hadde vi landet på f.eks. JFK så hadde turen med bil fort tatt 3 – 4 timer ekstra, grunnet trafikken.

Når man lander midt på dagen, så får man kø uansett, og køen ut fra JFK går ekstra sakte. Når man i tillegg skal lenger nedover kartet på en lørdag, treffer man på køen når man kommer inn på Garden State Parkway. Da er det bra at bilen vi leier har bombrikke. Det er en del veibommer, og har man brikke så slipper man køen det blir når man skal betale på manuelt.

Man får jo i ettertid bare en belasting på kredittkortet på bomavgifter. Meget bra system kan man si.

Når det gjelder internett og telefontilgang, så erfarte vi smertelig første året, at telefonbruk med norske mobiler i USA er dyrt. Og – man trenger virkelig telefon her.

Butikkene og kjøpesenterene er såpass store at man fort får behov for å lokalisere hverandre ved hjelp av sms eller å ringe. Man kan lett komme bort fra hverandre.

Derfor har vi egne USA mobiler. Vi har valgt T-Mobile ToGo som et Prepaid abonnement. I år fant vi også et mobil Internett abonnement som har en kontant kort løsning. Broadband2Go fra Virgin mobile.

Det gjør i det minste at man får oppdatert bloggen (Den du nå leser) og lest litt E-post. Man skal jo likevel ikke bruke ferien til å være på nettet.

Det er greit å ha tilgang til internett når man også har kontroll over kostnaden for datatrafikken.

En annen ting som er greit å nevne er at når man handler i USA så ser de fleste nøkkelknipper slik ut.

Mange butikker her har “medlemskort”, og det å være registert kunde i dagligvareforretninger og spesialbutikker, gir avkastning alerede første gang man handler og viser “kortet”.

Det er rabatt til medlemmer, egne tilbud osv. Det koster ikke noe å bli medlem, og rabatten får man med en gang.

Ved å bruke litt tid på å registrere seg som kunde, sparer man fort hundrelapper. Riktignok er maten billigere enn i Norge, men vi går ikke av veien for å spare litt til.

2 Responses to “På plass i USA”

  1. Julian Says:

    Godt dere er på plass. Ser det er en del “reklame” her, er du betalt for å nevne produktnavn? :-p Hehe.

  2. Leif Edvin Says:

    Høres ut som er salig kaos med alle disse coupons og medlemskort der borte. Kommer du over T-shirts med artige motiver så sms meg.

    Ha fortsatt en god ferie.
    Leif Edvin

Leave a Reply